Luft til vand-varmepumpe

Udnyt energien i udeluften med en luft-til-vand-varmepumpe og spar penge

Med en luft til vand varmepumpe er du sikret både varme og varmt vand i boligen. Den er meget billigere at installere end et jordvarmeanlæg, da din have ikke skal graves op i forbindelse med nedlægning af slanger. Så hvis du vil spare omkostningerne ved dette så er en luft til vand varmepumpe vejen at gå.
Med en luft til vand varmepumpe kan du producere din egen energi og dermed spare mange penge. Din lokale Bedre Bad - Bedre Energi installatør i Humlebæk kan hjælpe dig med processen og styre det komplet så du kun skal tage de vigtigste valg omkring valg af pumpe. Dyrstrøm VVS tager herfra over og styrer processen med installation af og koordinerer alt arbejdet.

Luft til vand-varmepumpen virker også i frostvejr

Da luft til vand varmepumpen sætter den indsugede udeluft under højt tryk, kan den faktisk trække energi ud af luft, som er under frysepunktet. Dette er meget essentielt for en luft til vand varmepumpe og gør at den bliver super attraktiv på den lange bane. For den fungerer nemlig i al slags vejr og sikrer dig og din familie en stabil varme som du ikke skal bekymre dig om. Det er det som det handler om.

Knap så effektiv som jordvarmeanlæg

Luft til vand-varmepumpen er knap så effektiv, som jordvarmeanlægget. Det skyldes, at den udeluft, som varmepumpen trækker energi ud af, svinger en del temperaturmæssigt. Den jordopvarmede væske, som jordvarmeanlægget henter op, har en meget mere konstant temperatur hen over alle årets måneder. Dog er denne type varmepumpe stadig utrolig attraktiv og fungerer upåklageligt.

Sådan fungerer luft til vand varmepumpe - populært sagt

Varmepumpen står oftest uden for huset. En ventilator trækker udeluften ind i varmepumpen. Her sættes luften under tryk, og luftens indhold af energi trækkes ud og opvarmer en væske. Væsken sendes via rør/slange ind i huset til varmtvandsbeholderen. Her opvarmer væsken både brugsvand og radiatorvand/vandbåren gulvvarme.

Brug en kWh og få fire igen

Varmepumpen kræver naturligvis strøm for at kunne fungere. Men hver gang den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning.

Man beregner pumpens SCOP værdi, der er udtryk for, hvor mange kWh den kan producere for hver kWh, den forbruger. Jo højere SCOP-værdi, jo mere effektiv er varmepumpen.

Kontakt os for en varmepumpeløsning

Få en god dialog omkring en varmepumpeløsning til din bolig. Kontakt os på Tlf 49 19 00 75!

Det er sund, grøn fornuft, og så er der store besparelser i det for dig.

Læs mere om energi: